جاذبه های تاریخی ورزنه
موزه مردم شناسی
سازمان میراث فرهنگی با همکاری شهرداری ورزنه منزل حاج حسن یوسفی را مرمت کرده و در حال حاضر برای بازدید علاقه مندان تجهیز شده است.
این منزل را حاج حسن یوسفی برای راه اندازی موزه مردم شناسی ورزنه به سازمان میراث فرهنگی اهدا کرده و معرف زندگی گذشته مردم ورزنه و رودشت میباشد تا به صورت تخصصی صنایع دستی ورزنه یا همان سفره بافی را معرفی کند.
خانه یوسفی با مساحت حدود ۱۹۰۰مترمربع با ساختمانی به سبک قاجاری
خانه یوسفی با مساحت حدود ۱۹۰۰مترمربع در قلب مجموعه حاکم نشین ورزنه قرار دارد و دارای ساختمانی به سبک قاجاری است که از حیاطی…
آسیاب شتر
با مدیریت آقای قدرت اله محمدی آسیاب شتر به شکل سنتی خود احیا گردیده و جهت بازدید گردشگران در تمام ایام سال دایر میباشد. موقعیت آسیاب شتر در مسیر تپه های ماسه ای ابتدای جاده ورزنه به حسن آباد واقع است. سازه آسیاب شتر (یا شتر آسیاب) در ورزنه یکی از نمادهای کهن این شهر است که به دلیل مرمت و راه اندازی آن در سالهای اخیر به عنوان یکی از جاذبه های مهم و ارزشمند گردشگری در ورزنه شناخته میشود.
آسیاب شتر، قدمتی بیش از 300 سال از دوره صفویه دارد و در نوع خود بینظیر است
در فرهنگ ایرانی، نان از ارزش خاصی برخوردار است به طوری…
کاروانسرای قلعه خرگوشی
در بیابان های یزد و در نزدیکی شهر ورزنه، کاروانسرای سنگی زیبایی قرار دارد که از روزگار صفویان تا به حال پا برجا مانده است. کاروانسرای شگفت انگیزی به نام قلعه خرگوشی (Rabbits Castle) که بنای استوار و سنگی اش را باید در ۳۰ کیلومتری تالاب گاوخونی ببینید. جایی در میانه جاده قدیمی یزد- اصفهان که تا شهر عقدا و تا شهر ورزنه حدود 60 کیلومتر فاصله دارد.
این قلعه شاه عباسی تک تک خشتهایش با دستان پینه بسته کارگران ندوشنی زده شده و در کوره ای در ندوشن که هنوز هم بقایای آن باقی است پخته شده است. با مشقت و با وسایل حمل و نقل بیش از 400…
گاوچاه حاج ابراهیم ورزنه
حاج ابراهیم حیدری، پیرمرد ورزنه ای، یک حلقه گاوچاه را بازسازی و به یک فرصت طلایی برای جذب گردشگران تبدیل کرده است و همه روزه پذیرای گردشگران است تا با این شیوه سنتی آبیاری آشنا شوند.
حاج ابراهیم میگوید: « با این روش سنتی، روزانه سه هزار مترمربع زمین کشاورزی را در دو نوبت صبح و عصر میتوان آبیاری کرد. با این روش، دیگر نیازی به مصرف برق و استفاده از موتور آب کشی نیست و برای بالا کشیدن آب از یک یا دو راس گاو کوهان دار سیستانی استفاده میشود. گاویار به گاوها کمک میکند تا بر یک سطح شیب دار یا «گاو رو» حرکت کنند و…